Tarragona Climbs per Dani Andrada i Pete O’Donovan

Nova edició que inclou 56 pàgines més i molts sectors i vies nous. Concretament, s’han ampliat les zones de Siurana, Montsant i Margalef. En total, la guia conté prop de 3.800 vies. Aquesta segona edició no és una simple reimpressió, s’ha treballat per actualitzar tots els sectors, amb nous talps i fotos a tot color.

Guia d’escalada esportiva de la província de Tarragona que inclou les escoles de la Riba, els Cogullons, el Penitent, el Mont-Ral, la Mussara, Vilanova de Prades, Siurana, Arbolí, Montsant, Margalef, Llaberia i Tivissa. Editada en tres idiomes (anglès, castellà i català) i realitzada per Pete O’Donovan i l’escalador Dani Andrada, presenta alguna de les zones més extenses (per exemple, Siurana) dividida en diferents ‘subzones’ per simplificar les explicacions sobre com arribar-hi als diferents sectors.

Cada zona (escola) ressenyada a la guia té una introducció que dóna informació sobre el tipus d’escalada, millor època i aproximacions. Els mapes i fotografies panoràmiques donen informació general sobre com apropar-se a la zona. Per als que tinguin GPS també faciliten les coordenades dels pàrquings (sistema WGS 84).

La informació sobre els sectors –orientació, temps d’aproximació, dificultat i inclinació de la paret s’assenyala amb un pictograma. La majoria de les vies estan dibuixades a les ressenyes sobre fotografia i s’han fet servir línies de diferents colors. Les vies estan llistades en taules que mostren el número, nom, longitud en metres i dificultat (graduació francesa). Inclou informació sobre connexions i combinacions de vies i un requadre per marcar les vies encadenades.

En la primera edició de Tarragona Climbs (2013) van incloure un capítol sencer que cobria la zona “Llaberia + Tivissa”. Aquí incloíem Masriudoms, sectors Paret dels Rappels, Al Lao Bacalao, Plaza les Coles, Kalifato, El Vaticano i L’Escletxa de Cal Carboner a Pratdip, Les Coves de La Llena a Tivissa i Can Pere Botero a la Mare de Déu de La Roca.

Per diferents raons, quan vam publicar la segona edició de Tarragona Climbs vam ometre totes aquestes zones, excepte Masriudoms.

Ara hem decidit que alguns sectors de Pratdip, tot i les seves llargues aproximacions i regulacions temporals per nidificació d’espècies protegides, i que només permeten escalar menys de 6 mesos a l’any, mereixen ser tinguts en compte pels escaladors d’alt nivell.

Compra el llibre fent clic aquí.