Llibre gratis de muntanya: Del Montsant al Cerví

Del Montsant al Cerví: Arxius de muntanya 1a part (1980-1994)

Al 1980, quan l’autor tenia 30 anys i feia poc que havia anat a viure a Reus, va tenir la sort de conèixer un grup de gent que el van introduir al món de l’excursionisme i llavors la seva vida sedentària, urbana i convencional va començar a canviar. La serra de Montsant, les Muntanyes de Prades, la serra de Llaberia i d’altres, van ser l’escenari d’excursions de descobriment del territori cada vegada més freqüents, llargues i ambicioses.

El pas següent era anar als Pirineus, que aviat es va convertir en camp de joc per a ascensions cada vegada més agosarades. Les seves lectures juvenils es materialitzaven, ara era ell qui podia viure en primera persona les aventures que fins aquell moment només havia llegit als llibres. Una primera incursió a la serralada dels Alps va ser un punt d’inflexió.

L’afició va esdevenir passió, com si la muntanya hagués obert una porta desconeguda a un món interior adormit que pugnava per manifestar-se. La seva llibreta d’excursions s’anava omplint de records inesborrables: excursions, escalades, barrancs, ferrades, trekkings. Les successives aventures el van portar després en grans viatges per quatre continents, per serralades llunyanes i països exòtics.

Tot això sense plantejar-se mai intentar un vuitmil o encarar-se amb la dificultat extrema com els seus ídols, les aventures dels quals continuava llegint als llibres. Una de les qualitats més destacades de l’activitat a la muntanya és que es pot adaptar al tarannà i nivell físic de qualsevol persona i permet gaudir-ne se sense limitacions.

Ara, 40 anys després de la seva arribada a Catalunya, ja jubilat i amb més temps, s’ha proposat ordenar tots aquells records i vivències, i plasmar-los en aquestes línies. Aquesta és la primera part dels seus estimats arxius de muntanya, entre 1980 i 1994.

GRATIS AMB KINDLE UNLIMITED